Szabadságok

Gyermekrendelő telefonszám: 06-1-4080015 - rendelési idő alatt _______ULTRAHANG: Csecsemők 6 hetes ultrahang szűrése ( hasi, koponya, csípő) várakozás nélkül. Az ulrahangra előjegyzés emailben a drimretamas@gmail.com címen, illetve a 06204113140 telefonon. Beutaló nem szükséges, a szűrővizsgálat térítéses, nem oep finanszírozott. Budapest, 16. ker. szakrendelőben.A rendelések előjegyzésre, kedden és csütörtökön 18-20 óra között vannak.

Kezelési elveim

Ultrahang magánrendelés


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
Védöoltások PDF Nyomtatás E-mail

Védőoltások és árak

Íme az általam leginkább javasolt oltási séma, mely jól illeszkedik a kötelező oltási rendbe, s a legkevesebb mellékhatással jár az adott oltások kombinálása.

A 35/2013. korm.rend. értelmében a nem kötelező oltások beadása 2000 ft orvosi díjjal jár.

 

VÉDŐOLTÁSOK
KOR KÖTELEZŐ KOR AJÁNLOTT
2 hó Di-Per-Te 2 hó rota vírus hasmenés
(gyerekbénulás
agyhártyagyulladás)
+ Pneumococcus
3 hó Di_per-Te 3 hó rota ismétlés
meningococcus
4 hó 4 hó rota ismétlés
+ Pneumococcus
5 hó meningococcus ism.
12 hó Pneumococcus 12 hó bárányhimlő ( lehet 9 hónaposan)
15 hó MMR kanyaró-rózsahimlő-mumpsz 14 vagy 15 hó Bárányhimlő  ism.
18 hó Di-Per-Te ism. 18 hó
18 – 24  hó meningococcus
6 év Diphtéria-szamárköhögés-tetanus 6 év
gyerekbénulás

 

 

2 éves kor után javasolt a kullancs okozta agyvelőgyulladás elleni oltás.

10 éves kor felett a méhnyakrák elleni oltás.

Emellett utazóknak a hepatitisek elleni oltás ( májgyulladás) adható.

 

A nem kötelező oltások egyéni megbeszélést igényelnek, az időpontok változtathatóak. Minden nem kötelező oltásnak 2000 ft beadási díja van.


Röviden összefoglalva:

kötelezőek:

2-3-4 hónaposan diphteria-szamárköhögés-tetanusz-gyermekbénulás-agyhártyagyulladás

2-4 hónaposan pneumococcus

12 hónaposan pneumococcus ismétlés

15 hónaposan kanyaró-rózsahimlő-mumpsz

18 hónaposan mint 2-3-4 hónapban

6 évesen diphteria-szamárköhögés-tetanusz-gyermekbénulás

A kötelező oltások ingyenesek (mind az oltóanyag, mind a beadás)

Nem kötelező, de ajánlott oltások:

röviden összefoglalva:

2-3-4 hónaposan rotavírus ellen ( tehát három oltás, legkésőbb 6 hónaposan kell befejezni)

5-7 hónaposan és 1 év múlva meningococus agyhártyagyulladás ellen

legkésőbb 15 hónaposan bárányhimlő ellen

Az ajánlott  (nem kötelező ) oltások időpontjait egyénileg kialakított és megbeszélt időpontban lehet beadni, nem kötött szigorúan, az egyéntől, egészségi álapottól, életkörülményektől függően. Ehhez szükséges minden oltásnál orvosi konzultáció.

Részletesen:

Méhnyakrák
Nagyon javasolt az oltás, 10 éves kortól, 3 alkalommal, 0-1 és 6 hónapban- Nem csak lányoknak, mert egyrészt a fiúk is terjesztik a vírust, ami okozza, másrészt számos szemérem táji papillomák ellen is  védelmet nyújt. (jelenleg  teljes ára oltásonként kb.16900 ft + 2000 ft a beadás) Kiemelten javasolt beadatni. Nem szükséges nőgyógyász a beadáshoz, a többi oltáshoz hasonlóan a vállba kell adni.

(az árak hozzávetőlegesek és csak tájékoztatásra szolgálnak, mind az oltás mind a beadás díjköteles)

-   2 hónapos kortól adható agyhártyagyulladás, Meningococcus ellen (kb  2-6000 ft, kortól függően) ezt kortól függően 1-2 vagy 3 alkalommal kell adni ( + 2000 ft a beadás).     Súlyos betegség, nagyon javasolt a beadása. Nem azonos sem a kullancs által terjeszetett agyvelőgyulladás, sem a kötelezően kapott agyhártyagyulladás elleni oltással.

-    2 hónapos kortól súlyos hasmenés elleni (rota vírus) ( 14-18000 ft), ezt 2-3 alkalommal kell adni, attól függően melyik oltóanyaggal végezzük, de 6-8 hónapos korig mindegyik oltást be kell adni, utána már nem adható! (+ 2000 ft a beadás). Érdemes beadatni, mert az oltás évekig véd. Bár 1 éves kor alatt, tapasztalataim szerint aránylag ritkábban fordul elő, azonban a későbbiekben mindenképpen elkapja minden gyermek különböző mértékben, s szinte mindíg infúziós kórházi kezelés szükséges! Viszont később már nem adható be a védőoltás, csak 8 hónapos korig.

-   9 hónapos kortól bárányhimlő (9-10 000 ft ft) összesen két oltásból áll, a XVI.kerületi lakosoknak a 2000 ft beadási díjból 1000 ft-ot  átvállalt az Önkormányzat.  Nagyon javasolt a beadása, manapság gyakoribbak a szövődmények, esetenként súlyosabbak is. www.baranyhimlo.hu

Ezen kívül bizonyos esetekben ajánlott: hepatitis- májgyulladás ellen is, főként utazóknak, nyaralás előtt (4-6000 ft + 2000 ft a beadás), 2-3 alkalommal kell adni

Kullancs által terjesztett agyvelőgyulladás 1 éves kortól , 3 alkalom 1 éven belül, majd 3-5 évente ismétlés, XVI.kerületi lakosoknak szintén a 2000 ft beadási díjból 1000 ft-ot átvállalt az Önkormányzat. Az oltóanyag 2000-4000 ft.

Influenza ellen minden összel újra kell oltani.

 

Elveszett, megrongálódott oltási könyvet az oltási nyilvántartás adatai alapján a védőnő jogosult pótolni. Más oltóhelyen végzett oltásokra vonatkozó igazolásokat az érdekelt személy (törvényes képviselője) köteles beszerezni.

 

Újszülött és csecsemő-kor

, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting